FAQs

Q: IVF tekniği benim yumurtalıklarima zarar veriyormu?

A: Orada laparoskopi veya ultrason yumurtalıklara zarar vermegi hakkında düşünmek için hiç bir neden yoktur. Aslında, tıp literatüründe bazı raporlar yumurtalık biyopsi sonrasında gebelik infertilite uzun vadeli geçmişi ile çiftlerde meydana geldiğini göstermektedir.

Q: Benim yumurtalıklarım alınan zaman etrafında yara izi kalacakmı?

A: Değil normalde. Cerrah ultrasonografik (ultrason) veya cerrahi yöntemlerle yumurta alımı için uygun noktaya iğneni idare etmek amacıyla köklerini görmek gerekir.

Q: Oositlerden önce yumurtalamak prosesi olursa?

A: Yumurtalık geçdikden sonra yumurtaları almak mümkün değil. Doktor, hemşire, embriolog ve tüm takımı dikkatle erken yumurtlamanı önlemek için sizin adet döngüsünü izleyecek.

Q: Eğer herhangı yumurta alınmıyorsa ve ya bu yöntem hamileliyi üretmiyorsa, yöntem ne zaman tekrarlana bilir?

A: Bu adamdan asılıdır. Hastanın adet gecikmesinin temel nedeni normal adet döngüsü sağlanması asılıdır, o 2-3 döngüleri sürebilir.

Q: Kaç kez IVF çift başına tekrarlanacak?

A: Belirli bir sayı yoktur. Bu doktor ile birlikte çift ile belirliyor.

Q: Biz IVF prosedürü önce iki haftalık dönemde cinsel birleşmede olabilir miyim?

A: Kesinlikle. Biz kocanın en az 48 saat  önce boşalmadan imtina öneririz, ama yumurtanın alınışından önce 5-6 günden çok olmamalıdır. Bu önlem İVF için alınmış semen örneği maksimüm sağliklı ve hereketli sperm hücreleri olduğunu garanti ediyor.

Q:  IVF prosedürü keçdikden sonra, ilişkiye girmek için ne kadar beklemek gerekir?

A: Gelecek embriyoya zarar vermemek için belirli bir zaman kaçınmak gerek, birçok uzman tavsiye ediyor ki 2-3 hafta kaçınmak gerekir. Teorik olarak, orgazm ile ilişkili rahim kasılmaları implantasyon erken aşamalarında olumsuz etkileyebilir. Embriyo transferi önce gece cinsel ilişki kabul edebilir. Bazı doktorlar gebelelik şansını artıra bileciği için transferden cinsel ilişkiliyi tavsiye ediyor.

Q: Diğer faaliyetler hakkında nasıl? Normal hayata ne zaman geri dönebilirim?

A: IVF takımı, hasta rahim öncesi embriyo yerleştirildikten sonra tam 24 saat boyunca hareketsiz olmasını önerir. Gebelik teyin edilene kadar koşu, binicilik, yüzme gibi yorucu egzersizler kaçınılmalıdır. Aksi takdirde, Hasta düzenli faaliyetleri dönmek için serbesttir.

Q: Hamile olduğumu ne zaman bilebilirim?

A: Gebelik yumurta aspirasyon ve kan testleri kullanınarak 13 gün sonra teyit edilebilir. Gebelik 30 ve 40 gün aspirasyon sonra ultrason ile teyit edilebilir.

Q: Benim rahim tüpü (tüp ligasyonu) birkaç yıl önce pansuman olmuşdur. Ben IVF için aday ola bilirmiyim?

A: Belki bazı durumlarda, IVF size fallop tüpleri onarmak için cerrahi daha ucuz ve fiziksel olarak daha az talep olabilir.

Q: IVF sigorta şirketleri tarafından kapsamına giriyormu?

A: Sağlık sigortası infertilite kapsama alanı sağlar sürece IVF kapsama sağlanan olası değildir. Sıkça sigorta poliçeleri kısırlığı kapatıyor ama IVF hariç tutuyor. Bu başarıyla hukuk sisteminde kanıt olmuştur. Suni dölleme  avukatınız ile konsültasyonu yeniden bakmak gereğir. Belelikle, IVF için çok ödeme yapabilir, cerrahi tanı için kullanılan prosedürler, sigorta ile birleştirilir. Yine de, kapsama politika koşullarına bağlıdır. Tüm kısırlıkda siğortalar poliçeleri kapsamı vermiyecektir.

Q: Yumurtalık folikülleri teşvik edilmesi için ve rahim mukozası desteyi için embriyo implantasyonundan önce hangi ilaçlar verilir?

A: Dört beş ilaç normalde verilir:

  • Löprolid asetat (Lupron), enjektabl ilaç o suretle alınan oosit sayısını optimize hipofiz bezi, bloklar salgıları;
  • İnsan menopozal gonadotropin (Pergonal veya hMG) veya Folikül uyarıcı hormon (Metrodin veya FSH), yumurtalık aktivitesini stimüle hormonlar, prosedür öncesinde yaklaşık 6-10 gün boyunca günlük enjekte edilir;
  • human koryonik gonadotropin(HG), Doğal olarak yumurtlamayı uyaran hormonun etkisini taklit eden bir hormondur, bu, doğal olarak yumurtlamayı uyarmaktadır, 34-36 saat dahil ediliyor ve doğal progesteron üretimini desteklemek için kullanılabilir;
  • Progesteron, gebelik desteklemek için rahmi sağlayan doğal bir hormon. Yumurta alınmasından sonra günlük enjeksiyon olarak kullanılabilir.

Q: Bu ilaçların  hangi yan etkileri olabilir?

A: Bu ilaçların belirgin yan etkilerden hiçbiri belirgin bulunmamıştır. Yinede, hasta HERHANGİ alerji reaksionlarından birine hiss ettikte zorunlu olarak doktora bildirmelidir.

Q: Her folikülde yumurta olacakmı?

A:Bu hastadan hastaya bağlıdır. Birçok yarısı kadar folikülleri bazı hastalarda yumurta içeremez.

Q: IVF ile çoklu doğum olasılığı varmı?

A: Evet, birkaç ön embriyolar transfer edildiğinde. İVF gebelikleri 25% ikizler oluyor. Normal popülasyonda bir cüt ikiz 80 doğuşda bir defe oluyor. Üçüz gebeleliklerin 2-3% oluyor. Üçüz gebeliğin 2-3% oluyor.

Q: Ben İVF yöntemi ile hamile olsam, doğuştan kusur olma tehlikesi varmı?

A: Bilinen hiçbir kötü etkileri yoktur. Anormal ön embriyolar  hatta normal gübreleme yöntemi ile yapılan göründüyü gibi yetişmiyor. İVF herhangi uzun süreli etkileri belirlemek lazım olacaktır.

Q: Herhangi ek ön embriyolara ne olur?

A: Olasılı implantasyön için rahime dörd embriyo transfer olunur. Diğer ön embriyoların yeri ile bağlamda Hastaların dığer birkaç seçenekleri olacak. Seçeneklerden biri gelecek kullanımı için embrioları dondurmak. Diğer seçenekler, feda etmek veya sadece onlardan kurtulmak. Fazla ön embriyolar olursa size aittir, ve oların ne olacağını özünüz belirlemelisiniz.

Q: Tüm prosedür için ne kadar zaman ihtiyaç olunur?

A: :  Tahminen üç hafta sonra (tüm ayakta tedavi gibi). Doğurganlık için yumurtalıkları uyaran ilaç verilir. Yumurtlamadan 4-6 gün önce, Hasta hormon seviyeleri ve ultrason kullanılarak izlenir.

Q: Çocuğumuza bunu söylemeye gerek varmı?

A: En büyük sorulardan biri, donör yumurta prosedüründen geçmiş çiftler çocuğuna bu prosedür hakda söylemek lazımdırmı? Çiftlerin çok sayı çocuğun biyolojik arka planını bilmeği için düşünüyorlar. Ama başka çiftler çocuğuna donör yumurtası hakda söylemek gerek yok. Bilgilerin açıklanması konusunda endişe ola bilen bazı yaygın nedenleri:

  • Çocuğunuzun duygusal tepki korkusu.
  • Diğer akrabalar, arkadaşlar, ya da iş arkadaşlarının reaksiyon korkusu.
  • Çocuğunuz ihlal veya ihanet olunmuş hissedecek korkusu.
  • Çocuğunuz artık sana güvenli olmayacağı korkusu.

Bu gerçek korkulara rağmen, terapistlerin çokusu ve Amerikanın Kısırlık Derneği evebeynlere çocukları ile donör yumurtası hakkında konuşmağı tavsiye ediyorlar.

Q: Çocuğunuza kaç yaşında söylemek gerektir?

Siz ve sizin ortakınız çocuğunuzla konuşmak için bilginin açılışının farklı düzeyleri var. Çocuğunuzun duygusal ve zihinsel gelişimi, hem de kendi duygularına bağlı olarak, açıklamanın bir türü sizin için daha uygun olabilir.

Q: Neden Siz söylemelisiniz?

Çocuğunuza donör yumurtası prosedürü yöntemi ile planlaşdırılmış olduğunu birçok iyi nedenler var

  • Ailede olabilen sırları çocuklar anlayabiliyorlar.
  • Sehirler nadiren sona kadar gizli olamaz.
  • Eğer çocuk tesadüfen bilerse, o özünü ihanet olunmuş ve güvenle çok problem keçire bilir.
  • Bir çocuğun genetik arka plan bazı tıbbi prosedürler için gelecekte piyasaya sürülecek gerekebilir.