Yumurta donasyon ve Taşıyıcı annelik programları yakınlara yardım mı yoksa para kazanması mı amacı taşıyor?

Fedakâr bir taşıyıcı annelik ve yumurta donasyonun şekli var mı?

https://www.zdf.de/dokumentation/zdfzoom/zdfzoom-das-geschaeft-mit-dem-kinderwunsch-100.html
ZDFzoom: Çiftlerin bebek sahibi olma arzusu üzerinden para kazanılması adlı Julia Kaulbars’ın yeni belgesel Alman filmi)

Gazeteci «Yumurta donörler veya taşıyıcı annelerin sadece küçük bir tazminat alarak yakınlara sevgisinden dolayı yardımın fedakâr bir şekli var mi?» diye soruyor.
Bunun için bu özel şekli var olduğu iddia etmek için farklı ülkelere gidiyor.

Yunanistandaki Taşıyıcı Anneler Fedakâr mı?
2013’ten beri yabancı çiftler için resmen taşıyıcı anneliğe izin verilen Yunanistan’a seyahat ediyor. Orada para kazanmak amacıyla hareket eden ve onun için yardım etmenin önemli olduğunu iddia eden bir taşıyıcı anne ile tanışır. Üç çocuklu bekar ve aylık 280 euroluk yardımıyla yaşayan bir annedir. Yabancı bir çifte yardım ederse 10.000 – 30.000 euro alacağını ve bunun yeni bir hayata çok iyi bir başlangıç olacağını söylüyor.

Bundan sonra gazeteci, bu kadar büyük meblağlara inanmayan bir Yunan avukatla temasa geçerek bunun bir hata olması gerektiğini ve 20.000-30.000 euronun çok fazla olduğunu ve fedakar ücreti sadece 10.000 euro olduğunu söylüyor.

İspanyadaki kadınlar tamamen “insani amaçlarla” donör oluyorlar
Gazeteci, 6 kez yumurtalarını bağışlayan İspanyol bir donör ile görüşüyor ve bu paranın, kira ödemesi için önemli olduğunu söylüyor. Her seferinde 900 euro alıyordu. Ona donör olma nedenleri soran ve her soruya cevap verdiğinde bir rol oynamak zorunda kalan bir psikologla olan iletişiminden bahsediyor (orada büyük ihtimalle kadının donör olma nedenleri belirlemek için bir psikologla görüşmesi şarttır).

Videonun sonunda Sara Lafuente-Funes İspanyol fedakarlığını eleştiriyor ve bu durumda donörlerin sadece kaybedenler olduğunu söylüyor. Bunun fedakarlığın vaaz edildiği ve çok az para ödendiği çok samimiyetsiz bir durum olduğunu söylüyor.